Nasi dostawcy

Z przyjemnością prezentujemy naszych dostawców.
Są to prawdziwi ludzie, drobni producenci, którzy stoją za tymi wszystkimi produktami, sprowadzonymi do naszego skromnego, greckiego sklepu. Przedstawimy ich krótko i treściwie. Więcej informacji na ich temat prezentować będziemy sukcesywnie na naszych social mediach, wrzucając od czasu do czasu film pokazujący ich pracę, jak i efekty ich pracy.

Maria - mistrzyni naturalnych przetworów z greckich owoców i warzyw.
W przypadku Marii, jak sama o tym mówi, wszystko zaczęło się od podglądania kuchni swojej mamy i poznawania jej rodzinnych sekretów. Trwało to jakiś czas, zanim w 2001 roku, zdecydowała się na poważnie i zawodowo zająć produkcją przetworów z owoców i warzyw, które hojnie oferuje grecka ziemia.
Śmiało łączy nowe smaki z tradycyjnymi, greckimi klasykami. Dba o wysoką jakość produktów, często wykorzystując do ich produkcji owoce i warzywa pochodzące z własnych lub lokalnych plantacji z okolic Mesinii i Kalamaty.
Jej wyroby znajdują uznanie na wielu konkursach gastronomicznych, ale również doceniane są przez szefów kuchni w całej Grecji. Asortyment jej produktów jest naprawdę bogaty. Od klasycznych wyrobów, takich jak dżemy z greckich pomarańczy, oliwki, pasty z oliwek, przez wszelkiego rodzaju owoce w syropie, octy balsamiczne, naturalne soki, a skończywszy na dżemach pomidorowych z pomarańczą i wielu innych wytrawnych przetworach i warzywnych czatnejach.

Artemis i Marinos.
To już piąte pokolenie, które zajmuje się produkcją greckiej oliwy z oliwek. Najlepszej oliwy, bo z okolic Kalamaty na Południowym Peloponezie.
Oboje są pełni optymizmu i energii. Oboje zajmują się tłoczeniem i konfekcjonowaniem oliwy z pasją, godną pozazdroszczenia. Dbają i podtrzymują tradycję prowadząc rodzinną tłoczarnię w małej, urokliwej wsi na Półwyspie Mani. Oliwa ich produkcji charakteryzuje się wysoką jakością. Zarówno ta klasyczna, jak i organiczna (bio), bo i taką też mają w swojej ofercie.
